Meteen naar de inhoud
Home » Over Cirkel-C

Over Cirkel-C

Wie ben ik?

Ik ben Barbara Bootsman. Ook mijn leven is een hele zoektocht met ups en downs. Na een pittige burn-out heb ik wel bepaalde inzichten gekregen. Zo vind ik het heel belangrijk dat je streeft naar kwaliteit van leven. Veel mensen denken bij het woord “kwaliteit van leven” aan de laatste levensfasen maar ik denk dat dat echt een misvatting is. Wel denk ik dat er pas dan echt aan gedacht wordt. Ik ben er voorstander van om in alle fasen van het leven te streven naar kwaliteit van leven of levensgeluk en geloof mij…. Dit gaat niet zonder hele vervelende en ongelukkige momenten. Sterker nog deze heb je nodig! Je kan ze zelf voor je laten werken richting het ervaren van levensgeluk. Ik krijg er energie van als ik andere kan helpen hoe je jouw moeilijke momenten kan gaan ombuigen naar levensgeluk.

De creatieve cirkel

Cirkel-C is een atelier op het terrein van Sectie-c, een hele inspirerende omgeving met veel kunstzinnige en creatieve mensen bij elkaar. De naam Cirkel is afkomstig van een houten cirkel die ik erfde van mijn oom. Hij maakte deze Cirkel uit een dwarsdoorsnede van een boom. Mijn oom was een hele bijzondere man en deze cirkel bleef zijn hele leven bij hem. Nu is deze cirkel het symbool van mijn passie en missie. De toegevoegde -C staat voor creativiteit. De creatieve cirkel dus!

Creatieve workshops

In mijn atelier ontwikkel en organiseer ik bijzondere creatieve workshops. Ik vind het heel leuk om met mensen creatief aan de slag te gaan. Ik hoop hen weer te motiveren om deze creativiteit ook zelf weer op te pakken. Het is interessant hoe je in een flow kunt raken. Flow zorgt voor een gelukkig gevoel. Dit hangt ook samen met het beloningssysteem in het brein. Ik zal steeds met jou op zoek gaan naar de juiste ballans tussen uitdaging en kennis. Als de mensen die zich hebben ingeschreven voor de workshop na de workshop het gevoel hebben dat ze weer zo genoten hebben van creativiteit dat ze het weer meer plek willen gaan geven in hun leven, is mijn missie geslaagd!

Waarom Cirkel-C

Deze cirkel is een houten cirkel van mijn oom. Hij had een teruggetrokken leven waarin hij eigenlijk alles verzamelde wat hij vond. Op een dag moest de oude Es in de voortuin worden omgezaagd omdat hij te groot was en ziek. Mijn oom vroeg om een dwarsdoorsnede van deze boom aan de houthakker. Dus mijn oom kreeg een houten schijf. Hij haalde de bast er af en maakte een gat in het midden zodat de schijf niet kon barsten. Daarna wist hij niet wat hij met de schijf moest doen dus hij schuurde er maar wat aan. Dag na dag totdat het ineens deze cirkel was geworden.

Mijn oom kwam vorig jaar om het leven door complicaties na Corona. De cirkel was ook zijn symbool bij zijn uitvaart.

Nu is de Cirkel het symbool van mijn bedrijf. Het staat o.a. voor genieten van Creativiteit en Flow. Het resultaat van deze Cirkel mag er zeker zijn en toch was het proces het belangrijkste!

De cirkel

Ik weet waaruit jij bent ontstaan.
Hoe je bent gemaakt en bij wie jij hoorde.
Ik ken de liefdevolle handen.
Die jou spaarde uit een boom.
Die jou schuurde en polijstte.

Zoals Chepetto Pinnokio schiep,
Zo ben jij geschapen.

Ik vond jou naast zijn lege stoel.
Wat dof en wat alleen.
Ik blies je schoon en nam je mee.
Om samen afscheid te nemen.

Trots, krachtig en sereen.
Zo stond jij naast zijn kist.
Jou schoonheid puur en onschuldig.

Prijkend in het ritueel.
Geef ik jou weer een plek om te stralen.