Meteen naar de inhoud
Home » Zorg

Zorg

Na 20 jaar hele leerzame andere dingen te hebben gedaan ben ik teruggekeerd bij waar mijn werkende leven ooit begon als verpleegkundige. Ik ben begonnen als ZZP’er in de zorg. Momenteel werk ik veel in de thuiszorg, palliatieve zorg en PGB. Op dit moment ben ik me vooral aan het oriënteren op welke plek het beste bij mij past. Mijn visie hierin is dat “Kwaliteit van leven” of “Levensgeluk” is waarnaar je in de dagelijkse praktijk streeft. Ik vind het daarbij belangrijk dat ik verbinding kan maken met de cliënt en door te luisteren verbaal en non-verbaal. Gebruik maken van mijn (levens-)ervaring en onderbuikgevoel zodat je eventuele knooppunten kan opsporen en vaak ook oplossen.

Zorg - Cirkel - C

Als mensen gebruik moeten gaan maken van zorg is dit ook een moment dat zij ineens afhankelijk zijn geworden door ziekte. Er wordt vaak gezegd: ”Oh gelukkig je hebt nu in ieder geval zorg” Maar dat kan ook heel ander voelen op dat moment. Ik heb veel gesprekken over dit onderwerp en alleen het praten hierover lucht vaak al heel erg op.

Voor mij is het belangrijk dat ik een balans vind in mijn werk in geven van zorg en ontvangen van energie doordat ik van toegevoegde waarde ben door te streven naar kwaliteit van hun leven op dat moment.

Balans - Zorg - Cirkel-C